6/16/2012

Yine Çilekli Pasta ve Ailemizin Yeni Üyesi :)



İlk önce ;
Miraç Gecemiz Mübarek Ola!
Rabbim bu gece dünyanın dört bir yanında kardeşlerimizin yapacak oldukları duaları aralarında sevdiği kulların hürmetine kabul eylesin.

Sonra ;

Biricik kuzenimin doğum günü vesilesiyle toplandığımız gün aslında iki mutluluğu aynı anda yaşadık. Aslında doğum günü bahane :) Herkesin yoğunluğuna bir günlük ara verip biraraya gelmesi, aynı sofrayı paylaşmak, anı çaydan yudumlamak.. Bir yaş gününden beklenenden daha fazlası :)

Pastaya gelince; pastayla ilgili kafamda bir şekil oluşturmaya vaktim olmadığından genellikle pasta doğaçlama/kendiliğinden çıkıyor ortaya. Yaparken karar veriyorum ve uyguluyorum. Bu sebeple bana da sürpriz oluyor bazen. Şeker hamurunu sadece kurabiyede yiyebiliyorum. Pastalarda nedense yiyemiyorum, midem almıyor. Özellikle rengarenk hazırlanmış pastalar oyun hamuruyla kaplanmış bir keki yiyormuşum hissi veriyor. Bu pastayı da şeker hamuruyla yapmak istemedim, ama özel ve cici görünmesini sağlamak için biraz kullanmak durumundaydım. Hamile elbisesi ve yanında bir puset fikri fena değildi! Her ne kadar cinsiyeti henüz belli olmasa da cici kavramı en güzel kızlara yakışır ;) Rabbim! hayırlı sağlıklı olsun da...

Mevsimin son çileklerinden yararlanarak hazırladığım pastanın pandispanyasını kakaolu kullandım. Toz krem şanti olarak helal marka olan A F I A 'dan başkasını tüketmiyoruz. Ama en güzeli, sağlıklısı tabi ki hazır sıvı krema! Sadece REAL marketlerde bulduğum "Meggle" çırpmaya hazır tatlandırılmış kremanın tadı harika! Hem bitkisel hem de tatlandırılmış olduğundan şekerle uğraşmıyorum, buzdolabından çıkardığım gibi çırpıyorum ve tam krema tadında şanti elde ediyorum. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun ;)



Pandispanya için gerekenler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

(kakaolu isterseniz 2 yemek kaşığı kakao ilave edilecek. Un miktarı bir o kadar azaltılacak.)

Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz. Yumurtaları kırıp, aklarını ve sarılarını dikkatlice iki ayrı kaba alıyoruz. (Aklara sarı karışırsa başınıza gelecekten sorumlu değilim:) Sarıları şekerle birlikte iyice çırpıyoruz. Süt, su, nişasta, vanilya ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz. Sonra kabartma tozu ve unu ilave ederek yavaş devirde çırpmaya devam ediyoruz. Hamur yoğunlaşıp biraz sertleşecek.
Diğer kaptaki yumurta aklarını köpük gibi bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Sonuçta köpürmüş olan yumurta akı kabı ters çevirdiğimizde dökülmeyecek. Bu malzemeyi diğer taraftaki unlu karışıma ekleyip söndürmeden dikkatli bir şekilde tahta kaşıkla aynı yöne karıştırıyor, malzemeyi birbirine yediriyoruz.
Hamuru kelepçeli yuvarlak kalıba boşaltıyoruz ve fırına veriyoruz.

Diğer malzemeler:
- 1,5 paket Hazır Sıvı Krema (MEGGLE)
- 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Pişen ve soğuyan pandispanyayı ikiye kesip arasını pudra şekerli sütle ıslatıyoruz.
Krema sürüp doğranmış çilekleri diziyoruz. Üst pandispanyayı kapatıp tekrar ıslatıyoruz.
Kalan kremayı her tarafına yayıp süslemeyi de yaptıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

Afiyet olsun










3 yorum:

efla_hatun dedi ki...

biricik kuzenin yeni yaşı hayırlı olsun hayırlar getirsin inş:)

pasta müthiş:)
sofra harika :)

hazır kremayı yazdım bi kennara,zira real bize pek yakın :)

ellerine sağlık cancağazım<3

Elif Damla dedi ki...

amin ablacım :)

daha neler neler vardı sofrada hepsini tek bir yazıda yazmam mümkün değil:)

hazır kremayı bulursan denemelisin. çok güzel köpük köpük bir krema oluyor.

yorumların için teşekkür ettim. hep yanımda olman beni daha azimli kılıyor ;)

kalbi muhabbetle.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok tatlı olmuş üzeri,kakaolu kek kısmı ile çilek çok güzel olur pastanız da leziz görünüyor.ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template