8/18/2013

IHH | 17.08.2013 | Mısır'daki Direnişe Destek



نَصْرٌ مِّنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

 "İyi bilin ki Allah’ın yardımı yakındır"

Yoksa siz, daha önce geçmiş ümmetlerin başlarına gelen durumlara mâruz kalmadan cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlar öyle ezici mihnetlere, öyle zorluklara dûçar oldular, öyle şiddetle sarsıldılar ki, Peygamber ile yanındaki müminler bile “Allah’ın vaad ettiği yardım ne zaman yetişecek?” diyecek duruma geldiler. İyi bilin ki Allah’ın yardımı yakındır.

BAKARA-214



Ya Allah'a baş eğer, hiç kimseye eğmezsin;
Ya herkese baş eğer, hiçbir şeye değmezsin.

C. Numanoğlu


Tarih: 17 Ağu 2013
Yer: Eminönü Meydanı
Gaye: Mısır Direnişine Destek

Meydan hıncahınç insanla dolu.. Yetkililerin söylediğine göre, bir bu kadarı daha yollarda gelmeye çalışıyor..
Yer açın insanlara! Küfrün zifiri karanlık gibi çöktüğü yerde yer açın insanlığa!

"Onlar bizim insanımız, biz sınırları kaldırdık yüreğimizde. Suriye de kardeş, Mısır da kardeş, ümmetin yaşadığı her yer bizimdir. İstanbul Şamlılarındır, Şam da İstanbullularındır. Kahire'ye atılan kurşun, Şam'a atılan bomba, Halep'e atılan kurşun İstanbul'a, Ankara'ya, Diyarbakır'a, Edirne'ye atılmıştır. Yanan can ise benim canımdır. Milyonlar olup yeryüzünde zulüm olan topraklara yürüyeceğiz. Her yeri özgürleştireceğiz."

Partiler, cemaatler, vakıflar hepsi bir ağız olmuş, "Mısır yalnız değilsin!" diyorlar. Genci, yaşlısı, örtülüsü örtüsüzü, Türk'ü Azeri'si herkes meydanlara dökülmüş. Bülent Yıldırım yine çok önemli bir noktaya değiniyor: 
"Savaşı büyütüyorlar. Bütün İslam topraklarına yayıyorlar. Bizim önümüzde imtihanlar var. Gerekirse şehit veririz ama köleliği kabul etmeyiz. Bütün partilere, cemaatlere ve derneklere sesleniyorum; biz Bosna'yı, Çeçenistan'ı, Irak'ı, Afganistan'ı, Suriye'yi ve Mısır'ı gördük. Hepsinde ortak bir şey vardı. Bombaları attıkları zaman 'bu bomba örtülü kadını öldürsün' demiyorlardı. Açığına da örtülüsüne de atıyorlardı. Laik olana da İslamcısına da atıyorlardı. Onun için düşünceniz ne olursa olsun, babanız Müslümansa siz onlar için bir damla petrol kadar değerli değilsiniz."

Küfür tek millettir, islam da öyle..



















"Düşmanım bana ne yapabilir ki?
Ben cenneti yüreğimde taşıyorum.
Hapsedilmem halvet, 
sürgün edilmem seyahat, 
öldürülmem şehadettir."

Mısır'dan gelen Erva Tevel isimli kardeşimiz şu gerçekleri dile getirdi; 

"Mısır'da bulunduğum sırada şahit oldum ki hastanelerdeki şehitleri bile ailelerine iade etmiyorlar, "intihar ettiklerine dair imza atarsanız size veririz" diyorlardı..

Mısır halkı şu anda özgürlük talepleri ile sokaklara çıkmıştır. Ama onlar yerde tankla, gökte uçakla karşılık verdiler.

Bir insan nasıl kafasına dört kurşun sıkarak intihar edebilir? Yalanlarını bile doğru dürüst söyleyemediler!

Türkiye'ye ve zulme "zulüm" diyen tüm devlet ve insanlara diyoruz ki sizler onurlu insanlarsınız! Verdiğiniz destek bize güçtür.

Şu ana kadar 5000 şehidimiz var. Aralarında yaralıyken askerler tarafından diri diri yakılan yüzlerce kişi var..

[...]

Erva gümbür gümbür konuşuyor.. Meydanda gittikçe artan bir kalabalık var. Müslümanlar tek ses, tek nefes olmuşlar dünyadaki bütün mazlumlar için..

Mısır'a selamlar gönderiliyor,
ABD, AB, NATO, Ortodoks hristiyanlar ve bu zulme önderlik eden, kayıtsız kalan herkes kınanıyor. Lânetullâhi alez zâlimîn!..

Erva! O küçük gözlerin ne büyük kıyımlara şahit oldu kim bilir!
Türkiye'ye bu duruşundan dolayı defaatle teşekkür eden kardeşim..
Bilmiyorsun ki bizde üç beş ağacın katledilmemesi uğruna sokaklara dökülenler şimdi suskun seyrediyorlar kardeşlerinin katledilişini. Ağaç ile insan ayrımını yapamayan bazı çevrelerimiz var ne yazık ki. Ve bazıları da medyayı eleştirerek, artık savaş haberlerini izlemek istemediklerini dile getiriyorlar fütursuzca..

Biz koca bir ümmetiz Erva, doğru; ama kendi içimizde de öylesi dağınık ve perişanız..

Affet bizi Erva! Meydanda toplanmayı bir ibadet saydık vicdanlarımızı rahatlattık fakat sizin için bütün silahlarımızı (duâlarımızı) kuşanamadık, affet bizi.

Ve şehadet yudumunu içen tüm şehitlerim, affedin bu ümmeti...

E.Damla








Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template