8/23/2014

Çikolata Kaplı Ceviziçi




İmâm-ı Gazâlî hazretleri buyuruyor ki:
“Hırslı insan, helâl/harâm demeden her istediğine kavuşmak, başkalarının zararına da olsa, beğendiği şeyleri toplamak, ister. Hırs veya tamah, kalp hastalıklarındandır. Hırs ve tamahkârlığın en kötüsü insanlardan bir şeyler beklemektir.”

Abdullah İsfehânî hazretleri de;
“İbâdetlerden lezzet alamamanın sebeplerinden biri de harâm ve şüpheli yemeklerdir. Eğer yenilen lokma şüpheli ise, ondan, hırs, şehvet, haset, adâvet, düşmanlık ve riyâ doğar”  buyurmuştur.

~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Bu aralar blogta çokça taklit tariflere yer vermekteyiz, farkında olmakla beraber gördüğünüz gibi yeni taklitleri de denemekten vazgeçmiyoruz:) Maksat faydalı olmak tabiki;)

Oburumben'e yeni katılan şefim Esra hoşgeldin ! :)
Bundan böyle tariflere ikili olarak devam edeceğiz inşaallah. Daha menfaatli olabilmek temennisiyle yola çıktık, Allah yar ve yardımcımız olsun..

Birkaç gün önce Tahinli Susamlı Kurabiye tarifimiz yayınlandı. Ve oldukça ilgi gördü. Buraya tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Bugün de Malatya Pazarı'ndan "Çikolatalı Ceviziçi" tarifinin taklidini yayınlıyoruz ;)
Yapımı oldukça basit fakat misafirlere kahve ikramının yanına çok yakışıyor. Erimesi daha muhtemel olduğu için yaz sıcaklarında değil de daha serin havalarda tüketilmesi tavsiyemizdir..

Malzemeler:
Bütün ceviz içi
Bitter çikolata
Kakao

Bitter çikolatayı buharda benmâri üsûlü eritelim. Bütün cevizlerin üzerlerine her tarafını kaplayacak şekilde tek tek kaşık yardımıyla sürelim. Cevizleri çikolataya batırırsanız çok fazla çikolata alıyor sonradan akma yapınca israf oluyor, o yüzden kaşıkla sürmeyi tercih ediyoruz.
Çikolatalı cevizleri yağlı kağıtların üzerine alarak buzdolabında soğutalım ve sonrasında kakaoya bulayalım.
Âfiyet ola...



Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template