8/19/2014

Cupcake


(Orta boy cupcake kalıbı için 15-20 adet)

Malzemeler;

Vanilyalı kek için:
3 Yumurta
3/4 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Krema
3 Yemek Kaşığı Tereyağ (Oda sıcaklığında)
2 Su Bardağı Un (Glutensiz tarif için İstanbul Halk Ekmek Glutensiz Unu kullanıyorum.)
1 Paket Vanilya
*Farklı aramolarda yapmak isterseniz son kısmı okuyabilirsiniz.

Süsleme için:

2 Su Bardağı Sıvı Krem Şanti (İsteğe göre normal krem şanti de kullanabilirsiniz.) 
Krema istemezseniz şeker hamuru ile farklı şekillerde yapabilirsiniz.
Gelelim yapılışına, tamamen aynı sonucu almanız için en ince ayrıntısına kadar anlatmaya karar verdim, ufak bir iki tüyo da veririm. :)

Önce plastik olmadığı sürece cam ya da porselen bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana kadar mikserle çırpın, kullandığınız mikserin hiçbir önemi yok sadece derin kabın büyük bir bölümünde köpük elde etmeye bakın, inanın ilk aklım almadı o beyazlar nasıl olur da öyle köpük olur ama resmen oluyor. Daha sonra ayrı bir yerde sarıları toz şekerle birlikte mikserle şekerler yok olana kadar karıştırın. Bu süreden sonra mikserle işiniz bitti kenara bırakabilirsiniz.

Elinize bir silikon spatula alın ve sarılar ve beyazı karıştırın bu durumdan sonra mikser kullanmamamızın sebebi köpüğü söndürmemek o yüzden olabildiğinde az karıştırmaya bakın.

Daha sonra bu karışımın içine krema ve tereyağını atın, tereyağını daha rahat karışması için mikrodalgada çok az ısıtabilirsiniz. Bunları karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek ve topak oluşturmadan yavaş yavaş karıştırın bu durumda kek hamuru hazır ne çok katı ne de çok akışkan olmalı ama kaşıktan kaba rahatça akan bir hamur olmalı.

*Bu arada hiçbir yeri atlamadınız çünkü tarifimde kabartma tozu kullanmıyorum, yumurta aklarından yapmış olduğumuz köpük kekin kabarması için yeterli. :)

Vanilyalı kek güzel fakat ben pek bunu tercih etmiyorum genelde kahveli veya portakallı yapıyorum.
*Kahveli yapmak için nescafe tanelerinden dolu bir avuç dökün ve çay bardağının yarsında soğuk sütle biraz neskafe karıştırın ve hamura ekleyin. (Krem şantisinin içine biraz karamel sosu da döktünüz mü içtiğimiz kahvelerin tadını aratmayan bir cupcake elde ediyorsunuz, çok ciddiyim.)
*Limon-Böğürtlen ikilisini cupcakete çok severim, limonlu kek yapıp kremasına rondodan geçmiş böğürtlen koyabilirsiniz.

Pişirme:


180 derece fırında orta bölümde yaklaşık 20-25 dakika pişirmek yetiyor.
*Glutensiz yapanlar için piştikten sonra fırından hemen çıkarmayın kullanılan undan dolayı hemen sönebiliyor çünkü aklınızda bulunsun bunu çok deneyimledim.

Kekleri 15 dakika soğuttan sonra üzerini tercih ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. İçine ganaj yapmayı hep denedim ama çok aşırı tatlı yoğun oluyor ama böyle yaptığımızda çok hafif oluyor ama eğer ganaj tarifi de isterseniz ilerde blogda yer veririm. 
Afiyet olsun.. ;)


Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template