11/16/2014

Zeytinli Açma


Malzeme Listesi:

•2 su bardağı ılık su(200 ml)
•1 çay bardağı sıvı yağ(100 ml)
•2 yumurta akı (sarılar üzeri için)
•1 yemek kaşığı maya
•3 yemek kaşığı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•Aldığı kadar un

İçi için:
1 kase çekirdeği çıkartılmış zeytin yada zeytin ezmesi
•1 küçük kase sıvı yağ (elinize sürmek için)
Yapılışı:
Önce ılık suyun içine maya ve şekerimizi katıp mayayı kabartıyoruz. Diğer sıvıları ilave edip, azar azar un katarak yumuşacık bir hamur yoğurup, limon büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen bezelerimizi, elimize yağ sürüp uzunlamasına çekerek büyütüyoruz. Bu aşamada merdane kullanmanıza gerek yok, hamur kendiliğinden buyuyor zaten.
Açtığımız hamuru resimdeki gibi kenarlarında üçgen olacakmış gibi içeri doğru kıvırıyoruz. Geniş yerine zeytin koyup, rulo yapıyoruz. İsterseniz de uçlarında içeri doğru kıvırıp ay sekli verebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecede iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.. ;)

2 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

tarifinle bu açmayı muhakkak yapacagım.ellerine saglık.

afiyetleeditor dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template