Malzeme Listesi:
- 4-5 tane çekirdeksiz patlıcan
- 100 gram Kaşkaval Peyniri (ince rendelenmiş)
- Yeteri kadar öğütülmüş karabiber, tuz
- 1/2 çay kaşığı kadar rendelenmiş muskat (Hint Cevizi)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Patlıcanları fırında közleyin
- Sıcakken, göbek kısımlarından boylamasına keserek, içlerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice (patlıcanları fazla delmemeye özen göstererek) çıkarıp derince bir kabın içine alın
- Peynir, baharatlar ve tereyağı ile birlikte iyice karıştırın ve harcı tekrar patlıcanların içine doldurun
- Üzerine dilerseniz pul biber serpin ve 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Mutlaka sıcak servis yapın ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder