10/10/2014

Parfe




 Malzemeler:

1 yumurta 
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Paket Krem Şanti
1,5 Su Bardağı Süt

*Aroması için ekstra malzemeleri yapılışının sonunda belirttim.

Yapılışı:

Yumurta ve toz şekeri bir kapta şekerler yumurtanın içinde yok olana kadar mikserle karıştırın. Ayrı bir kapta krem şanti ve sütü karıştırın. (Sütü biraz daha az koyuyorum çünkü kıvamının daha yoğun olması daha güzel.)

Daha sonra bu çırpmış olduğunuz yumurta ve şekeri kremanın içine ekleyin ve tekrar karıştırın, bu aşamada bir spatula ile karıştırmaya devam edebilirsiniz. Parfenin özü tam anlamıyla hazır bu durumda.

Aroması için:

1- Çay bardağının yarısı kadar soğuk sütle yapılmış neskafe, fındık ve kahve parçaları atıp kahveli parfe elde edebilirsiniz.
2- Kakaolu bisküvileri elinizde parçalayıp, antep fıstığı ekleyerek çok güzel bir tat yakalayabilirsiniz.
3- Son olarak bizlerde bir parfe klasiği olan bebe bisküvisini içine koyabilirsiniz. Bu tadı zenginleştirmek için sunarken üzerine böğürtlen sosu koymanızı tavsiye ederim ben denedim, mükemmel bir tat oluyor.

İsterseniz büyük bir kaba streç film koyarak içine karışımı koyup daha sonra keserek servis yapabilirsiniz. Eğer silikon minik kek kalıplarınız varsa doğrudan bunlara tek tek koyup daha kolay servis yapabilirsiniz. 3 saat buzlukta donduktan sonra yenilmeye hazır olur. 

*Küçük bir hatırlatma normalde çok tatlı olmasını isteyenler için 3 kaşık toz şeker de uygundur, ama ekleyeceğiniz aromalarla da tat kazanacağı için 2 kaşık soft olmasını sağlıyor.

Âfiyet olsun..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template