6/13/2007

Çıtır Poğaça


















1 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
100 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Fırınımızı 190 dereceye ayarlıyoruz.
Yumurta akını yoğurma kabına alıyoruz.
Sıvıyağı, yumuşak margarini, yoğurdu, şeker ve tuzu ilave edip el yordamıyla
karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu ekliyoruz unu ise azar azar dikkatlice koyuyoruz. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz ve hamuru 15 dk bekletiyoruz.
Bekletme işleminden sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
İsterseniz içini peynir + maydanoz ile ya da zeytin ezmesiyle doldurabilirsiniz.
[Ben sade yaptım.]
Yağlanmış fırın tepsisine şekil verdiğinimiz hamurları dizip üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz. Isınmış fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet olsun..



Çıtır Poğaça #2 için
  tıklayın.
 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template