7/27/2007

Havuçlu Topçuklar





Gerekli Malzemeler

500 gr (yaklaşık 5-6 adet) havuç
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tozşeker
2 paket sade petibör bisküvi
1 kahve fincanı fındık tozu veya badem tozu
1 su bardağı hindistan cevizi

1 çay kaşığı bal, 3 yemek kaşığı su


Havuçların kabuklarını soyup genişçe bir tavanın içine rendeleyelim. 
Üstüne tozşekeri döküp ocağın altını orta ısıya ayarlayalım ve şeker 
eriyip, havuçlar 
iyice ölene dek zaman zaman karıştırarak pişirelim.
Havuçlar suyunu çekip iyice yumuşayınca ocağın altını kapatalım
soğumaya bırakalım.

Diğer yanda rondoda bisküvileri ve fındıkları un haline gelene kadar
çekelim ve ılık olan
havuçlarla karıştırıp yoğuralım. Eğer fazla sulu
olursa biraz daha  bisküvi eklemeniz
gerekecek.  
İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Küçük bir tabağa balı ve suyu koyup karıştırıyoruz ve yuvarladığımız
topları bu sıvıyla 
az miktarda ıslatıyoruz ki hind. cevizi kolaylıkla
yapışsın (Ben fırça yardımıyla azıcık
ıslattım). ve hindistan cevizine
buluyoruz.


Afiyet olsun..:)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template