Gerekli Malzemeler
500 gr (yaklaşık 5-6 adet) havuç
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tozşeker
2 paket sade petibör bisküvi
1 kahve fincanı fındık tozu veya badem tozu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı bal, 3 yemek kaşığı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tozşeker
2 paket sade petibör bisküvi
1 kahve fincanı fındık tozu veya badem tozu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı bal, 3 yemek kaşığı su
Havuçların kabuklarını soyup genişçe bir tavanın içine rendeleyelim.
Üstüne tozşekeri döküp ocağın altını orta ısıya ayarlayalım ve şeker
eriyip, havuçlar iyice ölene dek zaman zaman karıştırarak pişirelim.
Havuçlar suyunu çekip iyice yumuşayınca ocağın altını kapatalım
soğumaya bırakalım.
Diğer yanda rondoda bisküvileri ve fındıkları un haline gelene kadar
çekelim ve ılık olan havuçlarla karıştırıp yoğuralım. Eğer fazla sulu
olursa biraz daha bisküvi eklemeniz gerekecek.
İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Küçük bir tabağa balı ve suyu koyup karıştırıyoruz ve yuvarladığımız
topları bu sıvıyla az miktarda ıslatıyoruz ki hind. cevizi kolaylıkla
yapışsın (Ben fırça yardımıyla azıcık ıslattım). ve hindistan cevizine
buluyoruz.
Afiyet olsun..:)
Üstüne tozşekeri döküp ocağın altını orta ısıya ayarlayalım ve şeker
eriyip, havuçlar iyice ölene dek zaman zaman karıştırarak pişirelim.
Havuçlar suyunu çekip iyice yumuşayınca ocağın altını kapatalım
soğumaya bırakalım.
Diğer yanda rondoda bisküvileri ve fındıkları un haline gelene kadar
çekelim ve ılık olan havuçlarla karıştırıp yoğuralım. Eğer fazla sulu
olursa biraz daha bisküvi eklemeniz gerekecek.
İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.
Küçük bir tabağa balı ve suyu koyup karıştırıyoruz ve yuvarladığımız
topları bu sıvıyla az miktarda ıslatıyoruz ki hind. cevizi kolaylıkla
yapışsın (Ben fırça yardımıyla azıcık ıslattım). ve hindistan cevizine
buluyoruz.
Afiyet olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder