7/24/2007

Kivili Pasta





Pandispanya malzemeleri:


3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1/2 su bardağı nişasta
Aldığı kadar un


İlk önce yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz. Beyaz renge dönüştükten sonra içine kab tozunu, vanilyayı, nişastayı ve unu (eleyerek) ekliyoruz. Tahta bir kaşıkla karıştırıp düz tabanlı kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz.


1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 adet kivi
100 gr beyaz çikolata ve kürdan ucuyla yeşil gıda boyası (üst süslemesi için)


Fırında pişen pandispanyamızı soğumaya alıyoruz. 
Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Keki enlemesine ikiye kesiyoruz ve isterseniz keki meyve suyuyla ıslatabilirsiniz;
arasına soğuk krem şantinin bir kısmını yayıyoruz, üst kekini kapatıyoruz.
Üst kekini de aynı şekilde meyve suyu veya süt ile ıslatın.
Kalan krem şantiyi kekin her tarafına sürün ve üstünü düzeltin.
Kestiğiniz kivilerle pastanızı süsleyin.
Bu aşamada benim yaptığım gib beyaz çikolatayı benmari usulü eritip gıda boyasıyla renkledirebilirsiniz. Sonra 15 dk buzluğa kaldırın ve çıkarınca hamur sıkma torbasından
pastanıza şekiller çizin. Yok ben zahmete gelemem diyorsanız çikolata eritme işini boşverin :)
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template