8/19/2007
Bisküvili şerbetli pasta
Gereken Malzemeler
2 paket petibör bisküvi
Yarım paket krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 limon kabuğu rendesi ve limon suyu
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı soğuk su
İlk önce şeker, limon suyu, nişasta ve su bir tencerede iyice telle çırpılır. Ocağa alıp koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
Bir borcama ya da kenarı kelepçeli kek kalıbına bir sıra bisküviler dizilir. Sonra hazırlanan limonlu karışım ince tabaka halinde üzerine yayılır ve tekrar bisküvi döşenir. Malzeme bitene dek bu işlem yapılır ve en son üste karışım dökülüp buzdolabına kaldırılır. 2 saat sonra krem şantisi hazırlanıp üstüne yayılır. Limon dilimleriyle
süslenebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder