Gerekli Malzemeler
3 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/3 demet dereotu
5 adet konserve kornişon turşusu
1 su bardağı yoğurt ya da süzme yoğurt
tuz
Kabakların kabukları soyulur ve bir tavanın içine rendelenir.
Sıvıyağ eklenir ve rende kabaklar bir süre öldürülür. (yaklaşık 4dk)
Sonra kabaklar bir karıştırma kabına alınır, içine doğranmış dereotu ve turşu, yoğurt ve yeteri kadar tuz konulup harmanlanır ve buzdolabına soğuması için kaldırılır. 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri süslenir.
Afiyet olsun...
3 adet orta boy kabak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1/3 demet dereotu
5 adet konserve kornişon turşusu
1 su bardağı yoğurt ya da süzme yoğurt
tuz
Kabakların kabukları soyulur ve bir tavanın içine rendelenir.
Sıvıyağ eklenir ve rende kabaklar bir süre öldürülür. (yaklaşık 4dk)
Sonra kabaklar bir karıştırma kabına alınır, içine doğranmış dereotu ve turşu, yoğurt ve yeteri kadar tuz konulup harmanlanır ve buzdolabına soğuması için kaldırılır. 1 saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder