8/13/2007

Profiterol




Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı un
120 gr margarin
2 büyük boy yumurta

İç Kreması için
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya

üzeri için
100 gr sütlü çikolata (bitter de olabilir)
3 yemek kaşığı süt


Margarin ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca içine unu ekleyerek hızlıca tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Ocağı kapatıp hamuru soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuttuktan sonra içine bir yumurtayı kırıp iyice karıştırıyor ve ikinciyi de kırıp hamura yediriyoruz. Bu işlem ellerinizi yoracağından bence mikserin spiral şekli aparatıyla karıştırmanızı tavsiye ediyorum.
Sonrasında yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla hamurumuzu azar azar  döküyoruz. İki kaşıkla bu işin üstesinden gelebilirsiniz:)

İç kreması için tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıp ve ocağın altını açıyoruz ve pişiriyoruz.


Çikolata sosu için

Çikolatayı ve sütü aynı kapta benmari usulü eritiyoruz.
Fırından çıkan kabarmış hamur toplarını tek tek kesiyoruz. İçlerine hazırladığımız ve soğuttuğumuz pudingi sürüp üst kapağını kapatıyoruz. En üstüne servisten az zaman önce çikolata sosunu döküyoruz.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template