8/10/2007

Kandil Simidi




2 adet yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Bolca susam

Unun haricinde diğer tüm malzemeleri bir kapta yoğuruyoruz.
İyice karışınca unu azar azar ilave ederek ele yapışmayacak
kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp küçük simit şeklini verdikten sonra
susama batırıyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 
her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...:)



Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template