8/05/2007

İki Katlı Pasta






İlk kat pandispanya için
5 yumurta
2/3 su b şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Fırını 175 dereceye getiriyoruz.
Yumurtaları ve şekeri çırpma kalıbında önce yavaş sonra hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz. İyice köpürüp beyaz olunca vanilyayı ve elenmiş un ile kabartma tozunu ilave ediyoruz. Kısa bir süre çırpıyoruz. 24-25cm büyüklüğünde bir kalıba döküp fırına veriyoruz.
Piştikten sonra soğuyan keki ince bir bıçakla enlemesine keselim.


İkinci kat pandispanya için
2 yumurta
100 gr tozşeker
100 gr un (eliyoruz)
1 paket kabartma tozu

Yumurta ve şekeri iyice çırpıp un ve kabartma tozunu ekliyoruz ve 16cm büyüklüğünde çember kalıba boşaltıyoruz ve fırına veriyoruz. Kek fırından çıkıp soğutuktan sonra enlemesine ikiye keselim
Ben ayarlanabilir çember kek kalıbı kullandım. İlk önce 1. kat kekini pişirdim sonra aynı kalıbı küçültüp 2. kat pandispanyayı fırına verdim.
Sonuç olarak 2 adet pişmiş ve enlemesine kesilmiş pandispanyaların son şekli...


Şantinin hazırlanması ve son bölüm
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk çilekli süt
100 gr ahududu
1 poşet jöle


Çilekli süt ile krem şantiyi 3-4 dk çırpıyoruz. Diğer yanda jöleyi tarifine göre (pakette yazılan şekilde) pişirip hazırlıyoruz.

Büyük ölçüde düz bir tabağa ilk önce büyük pandispanyanın tek katını koyuyoruz. Malzemeler listesine eklemedim ama yaklaşık 2 su bardağı vişne suyu gerekli pandispanyaları yumuşatmak için. İlk katın üstüne vişne suyundan serpiyoruz. Krem şantinin bir kısmını döküp spatulayla düzeltiyoruz ve pandipanyanın 2. büyük katını üstüne koyuyoruz. Tekrar vişne suyuyla ıslatıp şantiyle kaplıyoruz. Şimdi elimizde iki tane küçük pand. keki kaldı. Bunlardan bir tanesini de şantilenen 2. katın üstüne yerleştiriyoruz vişne suyuyla ıslatıp şanti döküyoruz ve en son küçük katı da koyuyoruz aynı işlemleri gerçekleştirdikten sonra pastanın her tarafını düzeltiyoruz. Pastanın iki yüzeyine ahududuları serpiyoruz ve hazırladığımız jöleyi döküyoruz. Pastamız hazır. Çok zor ve meşakatli gibi dursa da aslında çok basit, ayrıca lezzetli.
Püf nokta pandispanyaların arasının meyve suyuyla güzelce ıslatılması ve çilekli krem şantinin her kata eşit dağıtılarak en son pastanın her yüzeyine ve kenarına spatulayla yayılması.


2 yorum:

Aslihan Mermer dedi ki...

merhaba ayarlanabilir çemberi nasıl kulanıyorsunuz? ben bir kez denedim tum kek hamurunun sızmasi şeklinde bir faciayla sonuçlandı.

Elif Damla dedi ki...

Merhaba sevgili Aslıhan,
Sabit kalıplar kadar kullanışlı olmuyor tabi ne yazık ki. Hamurun taşmaması için yağlı fırın kağıdının üstüne çemberi koyup kenarları dışardan büzüyorum. Taşmalar epey engelleniyor bu şekilde.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template