Pandispanyası için:
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üstü ve arası için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
100 gr bitter çikolata
20 gr sütlü çikolata
25 gr margarin
Ayrıca 1 su bardağı süt veya meyve suyu (pandispanyayı ıslatmak için kullanacağız)
* Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz.
* Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpıyoruz. Karışım beyaz renge dönünce vanilyayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
* Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz. Eleyerek hazırladığımız karışıma ilave ediyoruz ve tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
* Hamuru kalıba döküp ısınmış olan fırına atıyoruz.
* Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
* 2 poşet krem şanti ile 2 su bardağı sütü çırpıyoruz.
* Bitter ve sütlü çikolataları benmari usulü eritip margarini de üstüne ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sosu bir süre soğumaya bırakıyoruz.
* Soğuyan pandispanyaları sütle (ya da meyve suyuyla) ıslatıp bir kat kremasını sürüyoruz.
Üst katını kapatıp ıslatıyoruz ve kalan krem şantiyi pastanın her tarafına düzgünce yayıyoruz.
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üstü ve arası için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
100 gr bitter çikolata
20 gr sütlü çikolata
25 gr margarin
Ayrıca 1 su bardağı süt veya meyve suyu (pandispanyayı ıslatmak için kullanacağız)
* Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz.
* Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpıyoruz. Karışım beyaz renge dönünce vanilyayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
* Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz. Eleyerek hazırladığımız karışıma ilave ediyoruz ve tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz.
* Hamuru kalıba döküp ısınmış olan fırına atıyoruz.
* Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
* 2 poşet krem şanti ile 2 su bardağı sütü çırpıyoruz.
* Bitter ve sütlü çikolataları benmari usulü eritip margarini de üstüne ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sosu bir süre soğumaya bırakıyoruz.
* Soğuyan pandispanyaları sütle (ya da meyve suyuyla) ıslatıp bir kat kremasını sürüyoruz.
Üst katını kapatıp ıslatıyoruz ve kalan krem şantiyi pastanın her tarafına düzgünce yayıyoruz.
* Pastayı bir fırın telinin üstüne oturtuyoruz ve altına tepsi yerleştiriyoruz. (Ben kendi kek altlığı ile yerleştirdim yani kek piştikten sonra tabandan ayırmadım.)
Böylece akan sıvı çikolata aşağı akacak ve pastanın her tarafına eşit dağılacak.
* Erimiş sosu pastanın üstüne ortadan başlayarak döküyoruz bir yandan da spatulayla hafifte düzeltiyoruz.
Böylece akan sıvı çikolata aşağı akacak ve pastanın her tarafına eşit dağılacak.
* Erimiş sosu pastanın üstüne ortadan başlayarak döküyoruz bir yandan da spatulayla hafifte düzeltiyoruz.
(Bu aşamada çok hızlı davranmam gerektiğinden fotoğrafı düzgün çekemedim:)
* Pastayı derhal buzdolabına kaldırıyoruz.
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:
* Benmari usulü eritilmiş 30 gram bitter çikolata ve rondoda bir avuç cevizle birlikte çekilmiş pötibör bisküviyi yoğuruyoruz.
* Bisküvinin miktarını tam olarak bilmiyorum yani aldığı kadar ekliyoruz.
ÜST SÜSLEMESİ İÇİN:
* Benmari usulü eritilmiş 30 gram bitter çikolata ve rondoda bir avuç cevizle birlikte çekilmiş pötibör bisküviyi yoğuruyoruz.
* Bisküvinin miktarını tam olarak bilmiyorum yani aldığı kadar ekliyoruz.
* Ele yapışmayacak kıvama gelince elimizde yuvarlıyoruz ve bolca hindistan cevizine buladıktan sonra pastanın üzerine yerleştiriyoruz ve pastayı tekrar buzdolabına koyuyoruz.
* Pasta dolapta en az 5 saat kalmalı..
* Pasta dolapta en az 5 saat kalmalı..
1 yorum:
mrb bir insan ancak obur olablir ki böyle harika lezzetler ortaya çıkarsın ne diyim bilmiyorum ki harika ve harika ellerine sağlık
Yorum Gönder