10/13/2007
İtalyan Makarnası
Gerekli malzemeler *5 kişilik
1 paket İtalyan makarnası (spagetti veya kurdele)
Yaklaşık 1 1,5 litre su
50 gr margarin
Biraz sıvıyağ
tuz
Acılı sos için:
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı acılı ketçap
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 avuç kırıntı ceviz içi
1 çay kaşığı soya sosu
baharat olarak karabiber, kırm biber, kekik, nane vb..
Yağ bir tavaya alınıp salça ve ketçap eklenerek biraz kavrulur. Üzerine su daha sonra ise baharatlar eklenir. Ceviz içi de sosa karıştırılır ve haşlanıp yağlanmış makarnanın üzerine dökülüp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun..:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
BAYRAMIN KUTLU OLSUN
oh oh ne güzel bak şimdi karnım acıktı
ellerine sağlık
Yorum Gönder