2/10/2008

Çilek ve Kremalı Pasta






Geçen hafta sınıf arkadaşlarımdan birinin doğum günü vardı. Pasta yapma işi de doğal olarak bana kaldı. Ben de şöyle jöleli, çilekli ve hafif kremalı bir pasta yapmaya karar verdim. Ve sonuç gerçekten çok iyiydi. Aynı pastadan tekrar yapmaya karar verdiğimde evde jölenin bitmiş olduğunu fark ettim. Ben de jölesini kendim hazırlamak zorunda kaldım. Normal jöle gibi kıvamı olmasa da lezzeti harika.. :D


Pandispanya Malzemeleri:
4 adet yumurta (oda ısısında olmalı)
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 1/3 su bardağı un
4 yemek kaşığı nişasta

Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve nişastayı eleyerek karışıma dahil edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Eğer pasta kekinin sert olmasını istiyorsanız (dışarda satılanlar gibi) hamurun kıvamını sert tutmalısınız.
Kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.


Kreması için:
400 gr sıvı krema
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket krema sertleştirici

Kremayı çırpma kabında mikserle kısa bir süre çırpıp, içine şekeri ve krema sertleştiricisini katıp çırpmaya devam edin. Krema iyice katılaşınca buzdolabına kaldırın.


Çilekli Jölesi için:
400 gr dondurulmuş çilek
3-4 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı su

Nişastayı 1 yemek kaşığı suda eritin. Çileği küçük bir tencereye alıp üstüne şekeri ve nişastalı karışımı ekleyip pişirin. Fazla pişmemesine dikkat edin, çünkü jölenin rengi matlaşabilir!
Hazırladığınız jöleyi bir kenarda soğumaya bırakın. (resim A)

                  Resim A

                  



Pandispanyayı enine 3 parçaya kesin. Her katını vişne suyuyla ıslattıktan sonra kremasını yayın. Tüm katlar için aynı işlemi tekrarlayın. Son katı yerleştirdikten sonra kalan kremanın tamamıyla pastayı sıvayın. Ben, jöle pastanın yanlarında akmasın diye kelepçeli kek kalıbını pastanın üstüne yerleştirip jöleyi çemberin içine döktüm. (resim B) Böylece birkaç saat buzdolabında dinlendirdim. Pastayı dolaptan çıkardıktan sonra kelepçeyi kaldırım. Pastanın yanlarına bolca hindistan cevizi kapladım.

                   Resim B

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende kakaolu yerine meyveli pasta sevenlerdenim buarda bloğum çok sade ve hoş bende beklerim by....

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template