3/31/2008
Käsekuchen
Hamuru için:
250 gr un
1/2 kabartma tozu
100 gr margarin
1 yumurta
biraz limon suyu
100 gr tozşeker
1. karışım:
4 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
2 p vanilyalı puding
2. karışım:
750 gr kuvark (veya süzme yoğurt)
250 gr süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
100 gr erimiş margarin
1 adet limonun suyu + kabuğunun rendesi
1 avuç kuru üzüm
Hazırlanışı: Hamur malzemelerini yoğurup, elimizle kek kalıbına yayıyoruz ve kenarlarını yüksek bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında hafif pembe olana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
1. karışımı köpürünceye dek çırpıyoruz.
2. karışımı ayrı bir kapta çırpıp, hazırladığımız 1. karışıma ekliyoruz. Kuru üzümü de ekleyip, önceden pişirip soğuttuğumuz hamurun üzerine yayıyoruz. Tekrardan 150 derece fırında
yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Vişne sosu için: Yarım su bardağı dondurulmuş vişne, 1 çay bardağı su, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı nişastayı küçük bir tencereye alıp jöle kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Hafif soğuyunca dilimlenmiş keklerimizin üzerlerine gezdiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder