1 kat hazır pasta tabanı (eğer kendiniz hazırlamak istiyorsanız şuradaki pandispanya tarifini kullanabilirsiniz.)
200 gr sıvı krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket krema sertleştiricisi
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
yarım paket vanilya
yarım çay bardağından az tozşeker
30 gr bitter çikolata
keki ıslatmak için süt ve nescafe karışımı
2 çorba kaşığı kakao
* Pasta tabanını kelepçeli kek kalıbına alıp süt + biraz nescafe karışımıyla ıslatıyoruz.
* Bir tencereye süt, un, vanilya ve tozşekeri alıp pişiriyoruz. (Ben pudingine de 1 tatlı kaşığı nescafe ekledim ve çok lezzetli oldu)
* Çırpma kabında kremayı, pudra şekerini ve krema sertlestiricisini iyice çırpıyoruz.
* Pandispanyanın üzerine soğumuş olan pudingi boşaltıp onun üstüne de hazırladığımız krem şantiyi döküyoruz. Üstünü düzeltip pastayı buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
* Bitter çikolataları rendeliyoruz ve dinlenen pastanın üzerine kalp şeklinde bir kalıp koyarak kalbin içine önce kakaoyu daha sonra rende çikolatayı serpiyoruz. Ve kalıbı pastanın üzerinden alıyoruz, pastamız hazırdır ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder