6/11/2008

Çikolata ve Çilek Rüyası



Orijinal tarife ulaşmak için buraya tıklayın.


Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı nişasta
Un (yumuşak veya sert kıvamda istediğinize bağlı)


Yumurtalar ve şekeri iyice çırpıp, vanilya ilavesiyle çırpmaya devam edelim.
Diğer malzemeleri eleyerek karışıma ekleyelim. (Un miktarı, pandispanyayı hangi yumuşaklıkta istediğinize bağlı. Ben yaklaşık 2 su bardağı kullandım)
Kek kalıbına boşaltıp, 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Kreması için:
400 gr hazır sıvı krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kıvam arttırıcı toz

Diğer gereken malzemeler:
500 gr çilek
pudra şekeri
100 gr bitter çikolata (40 gr çilekleri batırmak için eritilecek)
Keki ıslatmak için vişne suyu ya da süt + şeker karışımı


Pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı enlemesine üç parçaya ayıralım.
Her katını ıslatarak, kremasını yayalım.
Çileklerin bir kısmını pastanın içine koyacağımız için ince dilimlere ayırıp pudra şekerine bulayalım.
Pastanın ara katlarına paylaştıralım.
Son katı kapattıktan sonra kremanın tamamıyla pastayı sıvayalım. Buzdolabına kaldıralım.
Bu arada bitter çikolatanın 60 gramını rendeleyelim. (Ya da kabak soyacağından faydalanalım.)
Pastayı rendelediğimiz çikolata kırıntılarıyla kaplayalım.
Bitter çikolatanın 40 gramını benmari usulü eritelim.

Pudra şekerine batırdığımız çilekleri erimiş çikolataya batırıp çıkaralım ve pastanın ortasına yerleştirelim. Sostan sonra fıstık tozuna da batırabilirsiniz, ve pastanıza çok hoş renk verir.

2 yorum:

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

eline sağlık süper görünüyor bi şey sorucam bu çikolata kırıntılarıyla kaplama yönyteminiz nasıl her yerine?

Elif Damla dedi ki...

Hazırladığım çikolata kıvrımlarını pastanın üzerine kaşıkla gezdiriyorum. Yanları için de elime bir eldiven geçirip öyle kenarlarına yapışmalarını sağlıyorum. Eldiven takmadan insanın elinde hemen eriyorlar :)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template