Kapariyi ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Bazı yörelerde "kedi tırnağı”, “kargakavunu”, “menginik”, “devedikeni” , ”keper” , “kepere” otu olarak adlandırılırmış. Kendiliğinden ot olarak yetişen bu bitkinin tomucukları İspanyollara büyük gelir sağladığı için yılın "Milli Bitkisi" seçmişler ve devlet koruması altına aldırmışlar. (O kadar değerli yani:) Almanlar da çok yaygın olarak tüketiyorlar.
Konserve (salamura) halinde satılıyor ve tadı turşuyu andırıyor, yine de kapari, kendine has hoş tadı olan bir bitki (ya da ot) çeşidi.. Denemenizi tavsiye ederim..
Kapari
Malzemeler:
1 adet orta boy karnıbaharın yarısı (haşlanmış)
1 kase Yeşil fasulye (haşlanmış)
1 çay bardağı konserve kapari
3 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
Tuz, sumak
yarım limonun suyu ve zeytinyağı
Haşlanmış karnıbahar ve fasulyenin suyunu süzelim. Ayrıca konserve kapariyi de süzgeçte süzdürelim. Bu üç malzemeyi ve doğradığımız dereotunu tabağa aktaralım.
Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip, tuz ve sumak serpelim.
Servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
1 yorum:
Ne yazık ki bloğunuzu yeni fark ettim, ellerinize sağlık herşey çok güzel görünüyor. Pasta tariflerinizi çok beğendim, basit malzemelerle harikalar yaratmışsınız, yakın takipçiniz olacağım.
Sevgiler
Yorum Gönder