9/09/2008

Kağıt Kebabı






















Türk mutfağına ait yemekleri yapmak genelde meşakatlidir; hele ki yöresel yemek yapıyorsanız bu iş çok sabır ve emek (ve tabiki zaman) ister. Kağıt kebabının yapımı da tam aksine o kadar kolay ki.. Üstelik az emeğe çok lezzet alıyorsunuz ;)
Küçük bir püf noktasını paylaşmak istiyorum. Ben bu sefer kebabı folyo yerine yağlı kağıtta hazırlamaya karar verdim. Ama yağlı kağıt kebabın tüm suyunu çekti ve yerken etleri yağlı kağıttan ayırana dek epey bocaladım :)
Folyo, kebab için en ideal malzeme.. Öğrenilecek daha çok şey var..



4 porsiyon için malzemeler:

750 gr dana kuşbaşı
1 büyük boy kuru soğan (küptingen kesilmiş:)
2 orta boy küp kesilmiş patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber, kekik
Aluminyum folyo


Bir kabın küp kesilmiş soğan, patates, kuşbaşı eti, baharatlar konup karıştırılır.
Folyo, tabak genişliğinde 4 parça kesilir ve bohça şekli verilerek içlerine etli harç doldurulur. 190 derece fırında 1-1,5 saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template