Bu mini tartçıklar, çayın veya kahvenin yanına ideal oluyor. Yalnız pek küçük olduklarından ve pek şeker göründüklerinden kaç tane yediğinize dikkat edin, küçük göründüklerine bakmayın aslında bol kalorili tartçık bunlar, tarife bakınca anlarsınız ne demek istediğimi.. ;)
Malzemeler:
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
150 gr tereyağı veya margarin
Su, limon suyu ve yumurtayı birlikte çırpalım. Ayrı bir kapta un, pudra şekeri ve margarini karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edelim. Küçük tart kağıtlarına ya da kalıplarına paylaştırıp 170 derece fırında üstü hafif pembeleşene dek pişirelim.
Üstü için:
50 gr bitter çikolata
fındık, badem vb.
karamel sosu
Fırından çıkıp soğuyan tartçıkların üzerine eritilmiş çikolata döküyoruz, badem veya fındıkla süslüyoruz. Son olarak da karamel sosundan dökelim üzerlerine.
Karamel sosu olarak hazır satılanlardan kullandım, siz eğer evde hazırlamak isterseniz;
1/2 su bardağı şekeri bir tencereye koyup ocağın altını iyice açın. Şekerin (karıştırmadan!)kendi kendine yanlardan biraz erimesini bekleyin. Çırpma teliyle yavaşça karıştırmaya başlayın. Şeker tamamen eriyince derhal 3 çorba kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırmayı da ihmal etmeyin. Ya eriyince, tencereyi ocaktan alın ve 1/4 su bardağı krema ekleyerek sürekli karıştırın. Karamel sosunuz hazır ;) Kavanozda ve buzdolabında 15 gün kadar saklayabilirsiniz.
2 yorum:
Çok şık olmuşlar, ellerine sağlık
Sevgiler...
nefis görüntüleri var tarifi sabırsızlıkla bekliyorum
Yorum Gönder