9/24/2008
Waffle #1
Waffle'ın 13. yüzyılda Yunanların hamuru iki metal arasında pişirmeleriyle başladığını biliyor muydunuz?
Ancak 17. yy'da Hollanda'dan Amerika'ya götürülmüş.
"Waffle" adını ise ancak 18. yy'da kazanmış.
İsveç'te her yıl 25 Mart "Waffle günü" olarak kutlanıyor. (baharın geldiği tarih)
Türk mutfağı waffle yapımında diğerlerinden eksik mi kalacak? Mümkün değil. :)
Waffle tatlısının Türk mutfağına girmesiyle çok farklı lezzetler yakalamışız..
Üzerini süslemek için bunlardan değişik tatlar deneyebilirsiniz; pudra şekeri, türlü meyvalar, krema, karamel, bal, reçel, dondurma vs.. (Geriye bir şey kalmadı sanırım:)
Waffle aslında bir nevi pancake imiş ;)
Uyguladığım tarifin orijinal waffle tarifi olmadığını fark ettim. Çünkü hamurunda maya da kullanmak gerekiyormuş. Yine de tarif oldukça lezzetliydi.
Malzemeler:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tozşeker
Tüm malzemeleri bir kapta mikserle çırpmadan waffle makinasını açıp ısınmaya bırakıyoruz. Hazırladığımız hamuru kepçeyle ısınmış olan yüzeye döküyoruz.
Altın sarısı bir renk aldığında çıkarıp, üstünü dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Çikolata sosu için aşağıdaki tarifi hazırlayabilirsiniz, aklımdan yaptığım bir tarifti..
** 100 gr (damla çikolata ya da bitter) çikolatayı ufak ufak keselim. Küçük bir tencereye 1 çay kaşığı vanilya koyup 75 gr margarini eritelim. Ocaktan almadan önce çikolataları ekleyip karıştıralım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder