9/20/2008

Yaş günü pastası
























Bir doğum günü pastası..
Süsleme aşamasında birçok terslikle karşılaştığım bir pasta :(
Fark ederseniz "Happy Birthday" yazısı oldukça yaygın görünüyo..
Hepsi benim royal icing tarifinde bahsedilen pudra şekerini kullanmamamla başladı. Evde pudra şekeri kalmadığından ve markete inmeye üşendiğimden, normal şekeri kahve çekme makinasında pudra şekerine dönüştürüp icing öyle hazırlamayı planladım. Ama olmazmış.. İlle de pudra şekeri gerekmiş :D

Biri sade diğeri kakaolu olmak üzere iki pandispanya hazırlayıp pişirdim.
Pastaların kabarmış kısımlarını traşlayıp ileride kullanmak üzere ayırdım. (Zaten ayırmamla kullanmam bir oldu da diyebilirm, arta kalan pandispanya parçalarıyla lokmalık toplar hazırladım.) Aralarını ıslatıp, çırptığım sıvı kremayı sürdüm. Vişne tanelerini az su ve şekerle tavada kaynatıp pastanın ara katlarına döşedim. En üst sosu için yaklaşık 100 gr sıvı kremay kaynatıp, 70gr kahve aromalı çikolatayı ekledim, ocaktan aldım ve 1 yemek kaşığı margarin ekledim. Soğuduktan sonra pastanın üzerine dikkatlice döktüm. Ve önceden ayırdığım bir miktar kremayla süslemeyi yaptım..

"Happy Birthday" yazısı ile ilgili dikkatinizi çekmek istiyorum. Arkadaşım Türk olmadığı için ve "Happy Birthday" in diğer dillerdeki çevirileri daha uzun geldiğinden İngilizce yazmaya karar verdim. Daha sonra neden "Nice yıllara" yazmadığımı merak etmedim de değil.. =)

1 yorum:

Turk olmayan yabanci arkadash dedi ki...

Arkadasim,once cooooooooook gec yorumladigim icin ozur dilerim.Ben bu bloguna ilk defa simdi girdim.Sana tesekkurler canim,zahmet etmissin yapana kadar,ama inan dogum gununde o pastayi gorunce cok mutlu oldum.O kadar sevindim ki,benim icin pasta yapmana.Hele hele boyle bi shik ve harika pasta.Herkes beyendi,ellerine saglik.Lutfen kusura bakma arkdasim,boyle gec yorumladigim icin.Ellerine saglik tatlim.Keseniz bol,canin sag,keyfin guzel olsun ki,sen de herkezi guzel tatli-tuzlularinla sevindiresin.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template