10/06/2008

KarameLLi CheeseCake


















Şuradaki tarifi biraz değiştirerek uyguladım.


Taban için;
12 tane yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
50 gr dövülmüş ceviz


Kremi için;
500 gr labne peyniri
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı un
3 yumurta
2 paket vanilya
200 gr ekşi krema (Bunun yerine 1 subardağı yoğurda 3 yemek kaşığı erimiş margarini ekleyip iyice çırpın. Ben bunu uyguladım)


1 adet elma, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın


Taban için, tereyağını eritip kırılmış bisküvi ve cevizlerle karıştıralım. Az cıvık kıvamda bir hamur elde edeceğiz. Hamuru 20 cm çapında kelepçeli kalıbın dibine döşeyelim. 180 derece fırında yaklaşık 10 dk pişirelim.

Kreması için, bir kapta peyniri, pudra şekerini, unu, yumurtaları ve vanilyayı güzelce çırpalım. Ekşi krema ya da kendi hazırladığımız sıvıyı ilave edip tekrar mikserden geçirelim. Pürüzsüz bir kıvama ulaşınca kalıbımıza boşaltalım.

Elmayı soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayalım, tavada şeker ve tarçınla soteleyip kekimizin kenarlarına dağıtıp batıralım. 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Isıyı 150'ye düşürüp yarım saat daha fırında bırakalım.

Piştiğini anlamak için kalıbı yanlarından tutup hafifçe sallayalım, kreması hafif kıpırdıyorsa pişmiş demektir. Keki fırından çıkaralım.
Ilıdıktan sonra buzdolabında bir gece bekletelim.

Karamel sosunu da servisten önce dökelim. Ev yapımı karamel sos tarifine şuraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Malzemeleri iki katına çıkararak uygularsanız daha iyi olur ;)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template