11/09/2009

Fok balığı kurabiye & ayıcık kurabiyeler



"Onları evinize gelen hürmete lâyık bir misafir olarak görün" diyor bir çocuk uzmanı. "Onlara kendinizin şahsî bir malı sanıp muamele etmeyin, Allah'ın size bahşettiği bir sevinç vesîlesi armağan olduğunu aklınızda bulundurun! Kendi fikirlerinizi o küçücük bedenlere empoze etmeye kalkışmayın, zira onların yapıları bunu kaldırmaya asla müsait değildir. Onlara misafir gibi değer vermek, bu düşünceyle yaklaşmanın size ve onlara getireceği faydaları düşünüp öyle davranmak durumundasınız. Hürmetkâr olun minik misafirlerinize..."

Annemle dinlediğimiz bu yararlı programdan sonra küçük kardeşim ne zaman ki sinirlendirse, huysuzluk yapsa şöyle diyoruz:
- Hey misafir! misafirliğini bil de ona göre davran! (:
tabi şakası bu işin. kardeşim daha konuşamayacak kadar küçük...

malzeme listesi:
250 gr margarin (kutuda satılanlardan, becel ya da rama gibi)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
yeterince un
damla çikolata
20-30 gr çikolata
2 yemek kaşığı ilave pudra şekeri


Oda ısısındaki yağı mikserle çırpalım, şekeri ilave edelim. Vanilyayı ve azar azar unu ekleyelim. Kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca elimizle yoğurmaya devam edelim. Güzel bir hamur elde edince 1 yemek kaşığı kadar hamuru koparıp oval bir şekilde yuvarlayalım. Tek parmağımızla arka kısmına hafifçe bastıralım elimizle ucunu üçgen şekline getirelim. Damla çikolata ile burun ve gözleri oluşturalım. 150 derecelik fırında pişirelim, pembeleşmeden önce alalım. Ilıyan veya soğuyan fok balıklarının kafalarına pudra şekerine batırılmış bir fırça ile kar yağmış havası verelim. (benim unuttuğum aşama:)
Bitter çikolatayı benmari eritelim, sıkma kağıdına koyup ucunu çok ince keselim. Burnun yanlarına bıyıklar çizip gözlerin üzerine kaş yapalım.

Tarif acemişef'ten




Gelelim ayıcık şeklinde kurabiyelerimize...





hamuru için şu tarifi uygulayabiliriz:
1 su b. şeker, 3/4 b. tereyağı, 1 yumurta,
2 ç.k vanilya, 1 ç.k kab.tozu, 2 1/4 su b. un,
bir çimdik tuz, kakao

Hamuru hazırlayalım. Yalnız hamur una doymadan önce iki kısma ayıralım, birini kakao ile kalanı da biraz unla yoğuralım. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile açalım. Ayıcığın kafasını su bardağı ile keselim, ağız kısmı için daha küçük bardak veya kapak kullanalım. Kulaklar için bir şurub kapağıyla kestiğimiz hamurları ortadan ikiye keselim. Küçük hamuru (ağız) büyüğünün (kafa) üzerine yerleştirken iyi yapışmaları için bir miktar marmelat sürelim. Kulaklar için de aynı şeyi yapalım. Gözleri ve ağzı için damla çikolata kullanalım. Isınmış fırına verip pembeleşmeden hemen önce çıkaralım. Mis kurabiye kokan mutfağa gelen çocuklara ikram edelim =)






5 yorum:

otomatikkepce dedi ki...

Bende yapmıştım bu kurabiyeleri çocuklar bayılmıştı

Adsız dedi ki...

elif..elif.eliiff...
ben bu şeker şeylere bayıldım...
tamda şusıralar değişik bi kurabiye tarifi araken isabet oldu..
ellerine sağlık...:)

(mine)

Elif Damla dedi ki...

bak işte buna daha çok sevindim =)
kolay gele..

Baharat tadında dedi ki...

Selam Damla,
Kurabiyeler çok şirin olmuş, süper yaa ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Merhaba tereyağı kısmını anlayamadım.erımiş mı olacak ? Gr olarak yazar mısınız
Teşekkürler

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template