3/17/2010

Patlıcan Reçeli




Canım arkadaşım Fatima haftasonu bize geldiğinde koca bir kavanoz Âzeri usulü hazırlanmış patlıcan reçeli getirmiş. Allah razı olsun. İlk defa tattık, bayıldık bayıldık :)
Yapılışını dinledik, kendimize güvenemediğimizden birgün birlikte yapmayı kabul etti. Anladığım kadarıyla patlıcanlar enine ortadan kesiliyor, alt tarafı kullanılmıyor, üst tarafı yani sapı olan kısım her parçada sap kalacak şekilde dörde kesiliyor boyuna. sonuçta küçük muzlara benzeyen şekiller elde ediliyor. Değişik bir taş ismi söyledi unuttum, o taşta patlıcan birkaç gün bekletiliyor. İşte sonrası pişirme, kavanozlara alma. Karanfil ve limon dilimleri de eklemişler aroması harika olmuş. Tarifi yakında vermeyi düşünüyorum. Bende sabırsızlıkla beklemedeyim.

2 yorum:

MiNe dedi ki...

bak şimdi ben de merak ettim..
ne gördüm ne tattım..
ama zahmetli olacağa benziyo..
görüntü desen çok hoş..
hakikaten mini mini muzlar gibi..
hadi bakalım kolay gele :)

Kübra dedi ki...

Ellerinize sağlık, evde yapılanın değil ama satılanın tadına yıllar önce bakmıştım, tadını çok hatırlamıyorum, sanırım bana pek birşey ifade etmemişti. Eminim ki ev yapımı çok lezzetlidir..

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template