7/15/2010
Bisküvili Çilekli Sütlü İrmikli Tatlı
Malzemeler:
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük paket bisküvi (tereyağlı)
Yağ hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp yağını ekleyelim.Borcamı sudan geçirip süzdürelim, tatlıyı sıcakken borcama yarısını dökelim. Bisküvileri yanyana dizdikten sonra kalan pudingi üzerine boşaltalım ve ılındıktan sonra buzdolabına kaldıralım.
Çilekli sos için, 1 kase ezilmiş çilek ile göz kararı şekeri birlikte tencereye alarak kaynama noktasına getirelim, ocaktan alalım. 2-3 saat buzdolabında soğuyan tatlıyı dilimleyip üzerine çilekli sosu ve çilek dilimlerini koyalım.
Âfiyet ola.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder