7/14/2010

Limonlu (basit&sıradışı) Muffin Reçetesi




Sweetened Condensed Milk (kıvamı arttırılmış şekerli süt) adıyla yurtdışında satılan bir süt ürünü var. Her ne kadar annem bunu zahne (süt kreması) ve şeker niyetine kahvesinde kullansa da farklı arayışlarda şansını denemek isteyen kızı için bu yeterli değil.
Keklere, pasta ve tatlılara katıp katıp tüketilebilen bir şeymiş bu, sihirli tatlandırıcı adeta. Yengeme götürdüğümde bunu supangle’nin keklerini ıslatarak yeni bir çağ başlatmış oldu tatlı piyasasında. Bu fakir ise ‘niye muffinleri ıslatmak için kullanılmasın ki’ diyerek paçaları sıvadı ve yaptı ve onayladı. Ama şunu da fark etti ki bu muffinler gününde bitirilmeli yoksa buzdolabında muhafazası sağlanmalı, zira muffinlerin yüzeyleri nemli kaldığında sıcak ortamda bozulmaya meyilli oluyorlar.




Limonlu Basit Muffin

2 adet yumurta
125 gr şeker
125 gr margarin
125 gr un
vanilya
kabartma tozu
limon kabuğu rendesi
yurt dışında yaşayanlar için, 2 yemek kaşığı şekerli koyulaştırılmış süt (sweetened condensed milk)


Şekerle yumurtaları güzelce çırpalım. Oda sıcaklığındaki margarini, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edelim. Limon kabuğu rendesi katalım ve karıştırıp muffin kalıplarına paylaştıralım. (15 adet çıktı)
175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Renkleri hafif turuncuya dönmeye yüz tuttuğunda kürdan testinden geçirip piştiyse fırında çıkaralım.
Soğuyan muffinlerin üzerlerine koyulaştırılmış sütten sürüyoruz. Anında servis edebiliriz.
Âfiyet Ola..

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template