8/14/2013

Royal Icing ile Kurabiye | Vahye Koşmak..


Sen Vahy nedir bilir misin?
Kim ruhunda bir sıkıntı duyuyorsa; Vahye koşsun.. 
Kim çözülmez bir problemin karşısında kalmışsa; Vahye başvursun..
Kim yol arıyorsa; Vahye doğrulsun..
Kim yücelmesini bir yerde durdurmamışsa, daha da ilerlemek istiyorsa; Vahyin çağrısına uysun..
Kim “kurtarma eri” olmak istiyorsa; Vahiy okulunda okusun. Çünkü; Vahyin okulu her yerde açık: Dağlarda, köylerde, kasabalarda, şehirlerde..


İnsanlığın hocası Kur’an’dır..
Önderi de O’dur, koruyucusu da..
Kim geri çevrilmez bir ölümle karşılaşmışsa; tesellisini Kur’an’da bulsun..
Kim hayatına ebediliğin soluğunu yerleştirmek istiyorsa; Kur’an ahlâkıyla ahlaklanmaya çalışsın..
Kim inançta, düşüncede ve davranışta sağlam bir ölçü arıyorsa;
Kur’an’a yapışsın..
Kur’an, öyle bir merhemdir ki: Sesi ayrı derde, sözü ayrı derde, anlamı ayrı derde, te’vili ayrı derde, hikmeti ayrı derde, hükmü ayrı derde, kıssası ayrı derde çaredir..
Kur’an’dır bütün dertlere çare olan..

| Sezai Karakoç

İlacımız, şifâ kaynağımız hep Kuranı Mübin..

"Ayakkabımın bağını kaybetsem Kuranda ararım" diyen Hz.Ömer'in imânının hepimize birer örnek ve ibret olması duâsıyla..




"Royal icing" kısaca mereng kreması ile kurabiye ve pastaları kaplamak ve süslemek anlamına gelir. Icing'in içinde pudra şekerinin tamamen homojen olması için pudra şekerinin ince ve iyi çekilmiş olmasına dikkat etmeli, limon suyu kullanmadan hazırlanmamalıdır. Çünkü, içine sıktığımız limon suyu çiğ yumurtadaki bakteri oluşumunu engelleyecektir.


Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım su bardağı nişasta
yeterince un
icing için:

250 gr pudra şekeri
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı limon suyu 

Kurabiye malzemelerini yoğuralım. Orta sertlikte bir kurabiye hamuru elde edelim. (Yani hamur ne elimize yapışsın ne de çok sert olsun)
Çeşitli kalıplarla şekillendirip önceden ısıtılmış 170 derece fırına verelim. Hafif pembeleştiğinde fırından çıkaralım.
Pudra şekerini eleyelim. Yumurta akına limon suyunu ve pudra şekerini ilave edelim. Krem şanti kıvamına gelene dek mikserle çırpmaya devam edelim. Kıvamını anlamak için küçük bir kaşıkla icing den alıp tezgaha dökelim, şekli sabit durup yayılmıyorsa hazır demektir.
Hala akışkan bir kıvamdaysa pudra şekeri ilave edebiliriz (eleyerek)
İcing'deki baloncukların tamamen kaybolması için 10-15 dk üzerini streçle örterek bekletelim.
Renklendirmek istiyorsak, gıda boyasını ekleyip karıştıralım. Ve bekletmeden kurabiyelerimizi kaplayalım.

1 yorum:

eylem ceylan dedi ki...

bir kere denedim ama senin kadar başarılı oldugum söylenemez.ellerine saglık.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template